Generel & vigtig information om permanent makeup

Læs venligst dette, inden du beslutter dig for at få udført permanent makeup hos mig. Herunder kan du læse de generelle informationer om permanent makeup, samt få svar på de oftest stillede spørgsmål. Dette er skrevet til dig, som kunde, for at sikre, at du er korrekt informeret om permanent makeup og de muligheder der er ved denne behandlingsform, men samtidig også for at informere om de overvejelser du bør foretage dig inden en behandling, hvilke forholdsregler du skal tage, samt øge forståelsen af de risici, der kan være for dig, som forbruger.

Jeg anbefaler at du læser det hele grundigt igennem, inden du beslutter dig for at få udført en behandling, så vi sikrer os, at du har sat dig grundigt ind i denne type behandling og ud fra dette, har taget en velovervejet beslutning, om at få udført din behandling hos mig.

En viden, information, tillid samt afstemning af forventninger er nemlig afgørende elementer, for at sikre, at du får en god oplevelse og at du ender op med et resultat du bliver tilfreds med.

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Hvad er permanent makeup og hvordan udføres det?

Permanent makeup er en procedure, hvor man ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr, deponerer pigment øverst i det dermale hudlag. Grundet den overfladiske placering af pigmentet, vil det gradvist falme over tid og man skal være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn, såfremt at man ønsker at bevare det optimale resultat. Hvor ofte man skal opfriske farven, afhænger af den enkeltes hudtype, livsstil, generelle helbred og medicinforbrug samt mange andre faktorer, som du vil blive informeret om.

Bryn

Brynene er ansigtets ramme og kan fuldstændig ændre dit ansigtsudtryk. Tynde, sparsomme, asymmetriske bryn eller bryn med uregelmæssig hårvækst kan justeres, korrigeres og formes med permanent makeup, så du opnår den bedst mulige form til lige præcis din ansigtsform, din øjenform og din knoglestruktur. Eventuelle ar på øjenbrynene kan også dækkes i de fleste tilfælde og hvis du eksempelvis har epileret dine øjenbryn i årevis, og dermed har mistet din naturlige hårvækst kan det visuelt genskabes med permanent makeup og dit ansigtsudtryk vil være komplet igen.

Øjenbryn er en af de absolut vigtigste behandlinger, fordi at man ved denne behandling laver en mindre eller større forandring på kunden og hele udtrykket i ansigtet. Derfor sætter jeg også altid meget tid af til den første behandling for at måle ansigtet op og designe formen ud fra de korrekte æstetiske principper og med udgangspunkt i den enkeltes eget bryn. Jeg gør desuden rigtig meget ud af, at der skal være en god dialog og tillid mellem mig og kunden. Jeg er fuldt ud bevidst om at øjenbryn har stor betydning for de fleste kvinder og derfor er det også helt og aldeles afgørende at der er tillid mellem mig og at du, som kunde, stoler på min evne til at udføre mit håndværk. Det er vigtigt at være helt indforstået med at bryn altid kræver minimum to behandlinger, før at de kan betragtes som værende færdige.

Hvad kan man opnå med permanent makeup?

Du kan opnå en smuk indramning af dit ansigt med velformede bryn. Mange kvinder ønsker at se “perfekte” ud, hvert øjeblik, hver dag, og med permanent makeup kan man opnå en naturlig forskønnelse og samtidig få ændret og korrigeret på det, som fra naturens hånd, måske ikke er helt optimalt. Almindelig makeup kan oftest ikke opfylde kravet om at se godt ud i alle situationer, da denne hurtigt kan blive udtværet eller blot forsvinde gradvist i løbet af dagen. Permanent makeup er derfor en fordel ved mange forskellige scenarier; eksempelvis ved sport og træning, når du træder op af swimmingpoolen, når du vågner op om morgenen, når du går gennem regn-eller stormvejr.

I alle disse tilfælde kan du være helt sikker på at din permanent makeup altid bliver på plads, og sikrer et fint og markeret udseende 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen og der er ingen tvivl om, at du vil spare tid hver morgen, da du ikke nødvendigvis behøver at tegne dine bryn op længere.

Det er dog vigtigt at være indforstået med at permanent makeup ikke erstatter en markant aften-makeup, men det kan, i en vis grad, erstatte en let dag-makeup og formålet med permanent makeup er netop at fuldende dine bryn, og gøre det område velformet, således at du er den bedste udgave af dig selv.

Powderbrows / Ombrebrows

Hos Thilde B Cosmetic udføres der powderbrows / ombrebrows.

Powderbrows er skyggelægning af brynet, hvor der lægges en skygge i den facon, som brynet skal have, bagved de eksisterende hår. I modsætning til, hvad mange måske tror, så kan powderbrows sagtens laves meget naturligt, som en let pudderagtig effekt.

Dette skyldes at der arbejdes så overfladisk i huden, at noget af farven vil afstødes i løbet af hudens månedlige fornyelse af hudceller. Det kan også laves en smule mere markant hvis man ønsker dette. Vær opmærksom på, at resultatet ved denne behandling, vil se mere mørk og markant ud lige efter behandlingen, da hele huden bliver pigmenteret. Dette vil aftage med op til 50% når brynet er helet. Ved nogle hudtyper og behandlinger er det ikke ualmindeligt at der skal tre behandlinger til, før at det endelige resultat kan ses. I særlige og sjældne tilfælde kan det ske at der skal mere end tre behandlinger til og yderst sjældent kan det også forekomme, at huden slet ikke vil optage farven. Dvs. at kroppen frastøder pigmentet, ligesom det også kan forekomme ved andre kosmetiske indgreb, hvor der placeres et fremmedlegeme i kroppen.

Skyggelægning af bryn dækker over alle begreber indenfor shading-kategorien, hvor der deponeres farve i en formgivende flade under hårene, med en pmu maskine. Skyggelægning kan laves i flere udgaver og i forskellige grader af intensitet. Jeg bestræber mig altid på at opnå et naturligt og æstetisk resultat, tilpasset individuelt til dig som kunde.

Priser

3 timer

3000,-

15 min.

Gratis

Colorboost - vedligeholdelse af permanent makeup

Permanent makeup er ikke en ”rigtig tatovering”, som vi kender fra kropstatoveringer og det er derfor heller ikke ”permanent” i den forstand at det kan holde sig pænt uden at man vedligeholder det jævnligt. Alt permanent makeup – uden undtagelser – skal derfor, ligesom andre skønhedsbehandlinger, vedligeholdes for at opretholde et pænt resultat.

Hvor ofte det skal vedligeholdes afhænger først og fremmest af hvilken teknik man har valgt, men det afhænger i høj grad også hudtype, helbred, livsstil, medicinering, sol vaner etc.

Der er visse faktorer som påvirker permanent makeup negativt og her kan nævnes følgende:

Ift. teknik, så forholder det sig således at, jo mere naturligt et resultat man har fået, jo dårligere holdbarhed. Shading-teknikkerne har ofte en smule længere holdbarhed, dog er soft shading mest “skrøbelig” og vil kræve at man holder det vedlige oftere end de andre shading teknikker.

Som udgangspunkt anbefales det at vedligeholde sin permanente makeup ca. en gang om året.

Jeg noterer altid farve, teknik og nål i din kunde journal, så jeg kan finde frem til præcis den kombination der er lavet på dig, som min kunde.

OBS: Har man været hos anden klinik/behandler i mellemtiden og derved fået anden farve etc. i brynene og herefter vil tilbage til mig, skal jeg ALTID se dine bryn under en konsultation.

Vigtig info inden din behandling

Når du har booket tid til behandling, er der nogle vigtige forholdsregler du skal følge, for at sikre at du responderer bedst muligt på behandlingen.

Du skal undgå følgende 3 dage op til behandling:

Du skal undgå følgende 24 timer op til behandling:

Hvem kan få permanent makeup?

I princippet er permanent makeup egnet til alle, men personer som kan nikke genkendende til de listede symptomer, kan især have meget stor glæde af permanent makeup. Der kan selvfølgelig være mange andre årsager til at man ønsker permanent makeup, end det som er remset op, dette er blot for at nævne nogle få. Som udgangspunkt, skal man være sund og rask, når man modtager behandling og derfor er der personer der ikke er egnede kandidater til permanent makeup. Du kan læse de mest almindelige kontraindikationer der er tale om, herunder. Udover disse kontraindikationer er der også en række forbigående kontraindikationer, som kan betyde at du skal vente med behandling og derfor er det vigtigt at du oplyser din behandler om dit helbred, således at behandleren kan råde og vejlede dig korrekt.

Flg. symptomer kan få glæde af permanent makeup

De mest almindelige kontraindikationer

Forbigående kontraindikationer

Udover det oplyste ovenfor, er der en meget klar behandlings politik på andre områder også, dette er for at beskytte mig selv, men lige så meget for at beskytte dig, som kunde, og for at undgå eventuelle misforståelser og/eller dårlige oplevelser i behandlingsforløbet.

Som udgangspunkt behandler jeg ikke på kunder, der ikke er korrekt og grundigt informeret omkring hvad permanent makeup er, eller på kunder der mangler forståelse for den proces som behandlinger indenfor permanent makeup er, samt de risici og forholdsregler der skal tages op til overvejelse inden man vælger at modtage behandling.

Jeg behandler heller ikke, hvis jeg fornemmer, at du som kunde, er usikker ift. behandlingen og ikke har tillid til min faglighed, professionalisme samt mine færdigheder/kompetencer indenfor permanent makeup. Jeg afviser også at behandle kunder som har urealistiske forventninger til det resultat der kan opnås med permanent makeup samt kunder der ønsker at få bryn som ligger udenfor de korrekte æstetiske principper. Ligeledes behandler jeg heller ikke kunder med meget markant og ukorrekt udført permanent makeup fra anden klinik. Såfremt at man har fået udført behandling et andet sted tidligere, skal der altid foregå en konkret vurdering fra min side, hvor jeg klarlægger om jeg mener at jeg kan forbedre det resultat der allerede er lavet. Dette kan ske, enten ved en konsultation eller ved at sende mig tydelige billeder, som jeg kan vurdere ud fra.

Kunden er selv ansvarlig for at overholde de anviste retningslinjer, som udleveres mundtligt og skriftligt ved behandlingen og kunden er ligeledes selv ansvarlig for booking af tid til efterbehandling. Der ydes ingen tilbagebetaling for udført behandling og et afbrudt behandlingsforløb er på eget ansvar. Det er ikke muligt at medbringe familie, kæreste eller venner til sin behandling, dette gælder også børn, da mit arbejde kræver meget koncentration og er en proces mellem behandler og kunde.

Processen

Samtale

Inden din behandling, vil jeg have en samtale med dig over telefonen. Hvis du har behov, kan du komme til en konsultation, hvor du kan komme til en grundig samtale, nogle uger inden din eventuelle
behandlingsdag. Her vil jeg stille dig nødvendige spørgsmål for at sikre at vi kan behandle dig og opfylde dine ønsker.

Oplysninger og sikkerhed

På selve behandlings dagen, skal du udfylde og underskrive nogle formularer vedr. dit helbred og alt hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det afgørende at du opgiver de fuldstændige korrekte oplysninger til mig, af hensyn til sikkerheden ved den forestående behandling.

Proceduren

Inden behandlingen påbegyndes, vil du få påført bedøvelsescreme på det område, du skal behandles. Denne bedøvelse skal sidde på huden i ca. 20-30 min. Herefter vil opmåling og optegning finde sted og du vil blive bedt om at godkende optegningen og give din mening til kende. Behandlingen påbegyndes først når du har godkendt formen og du og jeg er enige om, at det er den rette form til dig, taget din ansigtsform og knoglestruktur i betragtning. Herefter påbegyndes selve proceduren.

Efter behandlingen

Efter behandlingen vil du højst sandsynligt være mere eller mindre hævet og rødmosset i området og farven vil oftest fremstå mørk og markant. Hævelsen fortager i løbet af 1-2 dage og rødmen ligeså. Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter, dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven samt at der dannes en sårskorpe på området. Af disse årsager, kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt og man er nødsaget til at væbne sig med tålmodighed og undlade at “panikke” over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo, som er naturligt.

Farven vil typisk falme 20-60% afhængig af den teknik der er benyttet.

Helingsprocessen

Efter ca. 4-10 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager og farven kan, på dette tidspunkt, se en smule transparent og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes, som regel at huden er helt ny og derfor er en smule lyserød. Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler og skorpen falder af, hvor huden også har en anden farve (lyserød). Ligesom ved almindelige sår, så er det vigtigt at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man “hiver farven med ud” og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv.

Komplet heling

Den komplette heling af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder og først herefter vil den endelige farve være synlig. Det er samtidig også først her, man kan vurdere hvor man har mistet farve, hvor meget farve der er forsvundet og hvor der skal fyldes mere farve på. Det er af afgørende betydning, at du som kunde, forstår at en behandling med permanent makeup ALTID er en proces som kræver minimum to behandlinger og det er derfor påkrævet at man får foretaget en efterfølgende behandling 6-8 uger efter den oprindelige behandling.

Hvordan finder jeg den rette behandler/artist for mig?

Det er yderst vigtigt at understrege at permanent makeup er et håndværk og en kunst. Pålideligt udstyr, sublimt håndværk, teknisk kunnen og en grundig uddannelse samt konstant videreuddannelse og udvikling, er en klar forudsætning for at kunne mestre denne behandlingsform.

En dygtig permanent makeup artist er kunstner og samtidig perfektionist til fingerspidserne, nøjagtig ligesom dygtige tatovører er det. Som permanent makeup artist er det blot nogle andre tegne-færdigheder man skal mestre, men ikke desto mindre, er det ligeså vigtigt, at denne forudsætning er til stede, for at kunne levere resultater, som du bliver tilfreds med. Det siger sig selv, at det er et afgørende faktum at pigmenteringen påføres med en 100% sikker præcision og med en kunstnerisk færdighed som spidskompetence, hos den behandler du vælger. Det er trods alt en behandling, som efterlader et resultat, du skal leve med i flere år frem og det bliver placeret et yderst centralt sted på dig – nemlig i dit ansigt, hvor det er svært at skjule, såfremt at resultatet ikke bliver som forventet.

Som forbruger bør du altid undersøge markedet grundigt for veluddannede artister, bede om at se et gyldigt diplom på deres færdigheder, og sikre dig at farverne og udstyret som benyttes, lever op til kravene om sikkerhed og hygiejne. Derudover bør du studere billeder, både af nylavede resultater, men også af helede resultater og hvis du kender nogen der har fået lavet en behandling hos den behandler du overvejer, så grib chancen og se hvordan det ser ud på denne person. At få anbefalet en behandler af en der selv er blevet behandlet hos den samme behandler, er også altid en god forudsætning. Alt dette vil nemlig, til hver en tid, klarlægge behandlerens færdigheder og du vil dermed være i stand til at tage den rette beslutning for dig. Vær særdeles opmærksom på at pris og kvalitet, oftest følges ad – også i denne branche. Det er derfor vigtigt at vælge din behandler ud fra dennes arbejde/håndværk og ikke kun ud fra prisen. Det er meget sjældent at erfarne, professionelle, veluddannede, håndværksmæssigt dygtige artister er villige til at udføre behandlinger uden at få en ordentlig betaling for deres arbejde, det koster nemlig rigtig mange penge at uddanne sig inden for dette, samt at investere i professionelt og sikkert udstyr.

Jeg selv, er uddannet kosmetiker, negletekniker og vippetekniker som min professionelle baggrund, ved siden af mit arbejde som permanent makeup artist. Dette giver mig en stor fordel ift. at kunne analysere hudtyper, kontraindikationer og eventuelle tilstande i huden, som kan forårsage problemer i behandlingen med permanent makeup.

Risici og forholdsregler ved permanent makeup

Som permanent makeup artist udføres mit håndværk på et levende lærred – nemlig din hud. Der er, uden tvivl, stor forskel på, at udføre et stykke håndværk på et “dødt hvidt lærred” eller for den sags skyld, på en lukket hud, som man gør med almindelig makeup. Når man deponerer sit håndværk under huden og kommer i kontakt med de levende celler, så er der ganske enkelt mange flere faktorer der har indflydelse på forløbet og behandlingen. Derfor er det også rigtig vigtigt, at du som kunde, har forståelse for de risici og faktorer som gør sig gældende ved permanent makeup. Der er heldigvis rigtig meget, som jeg har kontrol over, som professionel behandler. Det som jeg har 100% mulighed for at kontrollere, er min analyse, min opmåling, min optegning, min teknik med nålene, min dybde og mit farvevalg. Alt dette foretages, ud fra min viden og ekspertise.

Jeg analyserer naturligvis hudtypen og eventuelle hudtilstande, du udfylder et helbredsskema, som jeg gennemgår og ud fra disse oplysninger og analyser, kan jeg have nogle forventninger til, hvorledes huden vil reagere på behandlingen samt vide om der er risici for komplikationer. Jeg sørger for at vælge farver, som passer til den enkelte, så du ikke får misfarvede bryn efter behandlingen.

Dog er det vigtig at understrege at pigmenter til permanent makeup falmer over tid, det er de ganske enkelt “lavet” til at gøre, da permanent makeup ikke skal fungere som en rigtig tatovering og forblive tydelige i huden for altid. Dette betyder at brynfarver, med tiden, såfremt de ikke friskes op/vedligeholdes, kan blive enten en smule rødlige eller grålige i farven, afhængigt af pigmentet der er brugt samt din egen underliggende hudtone. Dette er fuldstændig normalt og forventeligt og kan hurtigt og simpelt korrigeres ved en opfriskning af farven. Hvis man ikke ønsker at have permanent makeup længere, så stopper man vedligeholdelsen, men må så affinde sig med at ens bryn falmer og derfor, i en periode, eventuelt i nogle år, har synlige farverester i huden. Man kan, i så fald, vælge at tegne dem op med makeup, så det ikke ses. Dette er et ufravigeligt faktum og hvis man ikke er indforstået med dette på forhånd, vil jeg fraråde at få lavet permanent makeup.

Som udgangspunkt skal du opfriske dine bryn ca. en gang om året, og en opfriskning koster som regel ikke det samme som en ny behandling, da designet allerede er lavet. Heldigvis er det sjældent, at der sker komplikationer, men i nogle enkelte tilfælde, oplever man at huden afstøder mere farve end forventet, dvs. at man i nogle tilfælde skal foretage flere behandlinger end normalt, før end resultatet opnås. I dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

I yderst sjældne tilfælde kan der forekomme en total afstødelse af farve, dvs. at huden ikke vil lagre farven og videre behandling er derfor ikke mulig. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger der er foretaget og dette må anses som værende, en sjælden risiko.

Betaling

Hos Thilde B Cosmetic er betalingen fordelt på de enkelte behandlinger i det forløb man skal igennem. På den måde betaler man de højeste beløb ved 1. behandling, hvor der bruges mest tid, da det er på denne behandling man opmåler og tegner/designer formen. Derefter betaler man for sin obligatoriske touch up, 2. behandling, 6-8 uger senere og de som har brug for en 3. behandling, betaler så også for den. På denne måde er det mere overskueligt rent økonomisk, da man ikke er nødsaget til at betale for det hele på en gang og i stedet kan fordele det ud over de 4-5 måneder det tager at få resultatet færdigt, afhængigt af om man har brug for 1, 2 eller flere efterbehandlinger.

Vær opmærksom på at der ALTID skal foretages minimum to behandlinger, før at din behandling kan betragtes som værende færdig og der skal gå minimum 6-8 uger mellem behandlingerne, da huden skal være helt genopbygget og helet.

LI pigments & Nouveau Contour

Permanent makeup hos Thilde B Cosmetic udføres ved brug af pigmenter fra LI pigments og Nouveau Contour maskiner og andet udstyr herfra.

LI pigments beskæftiger sig udelukkende med at fremstille pigmenter til permanent makeup, og det gør dem til de mest eftertragtede og anvendte pigmenter til brug ved permanent makeup på verdensplan. LI pigments er anerkendte for deres stabilitet, holdbarhed og sikkerhed. Pigmenterne er EU godkendte og REACH godkendte.

Nouveau Contour er et af verdens førende mærker ift. tekniske innovationer og nyskabelser indenfor permanent makeup. Nouveau Contours maskiner er af den højeste kvalitet og har både digitale og computerstyrede maskiner, samt manuelle redskaber, hvilket sikrer en nøjagtighed på brøkdele af en millimeter for at kunne levere de absolut bedste resultater. Computeren i maskinen kan styre nålens frekvens og nøjagtighed til 0.01 sekunder.

I overensstemmelse med de strenge regler i EU, benyttes der altid en ny og steril nål, til hver kunde og nåle modulet vil altid blive kasseret og destrueret efter behandlingen. Du kan derfor være fuldstændig tryg ved, at din behandling med Nouveau Contour udstyr, altid foregår professionelt, hygiejnisk og sikkert.

De bedste hilsner

Thilde B

Tidsbestilling

Tidsbestilling kan ske ved opkald på 49134042 tirsdag-fredag, og kun ved samtale ved mig, Thilde, på mail info@thildeb.dk eller via instagram / facebook.

Online booking af konsultation, touch ups eller colorboost kan ske ved www.thildeb.dk

Afbudspolitik

Der er en meget stram afbudspolitik, uden undtagelser, da det er en tidskrævende behandling. Annullering af tidsbestilling SKAL ske via mail info@thildeb.dk eller på tlf. 49134042 og KUN ved samtale med mig SENEST 72 TIMER FØR behandlingens start og i mailen med overskriften ”AFLYSNING”.

Ved senere afbud faktureres man 50% af behandlingens pris.

Ved udeblivelse eller afbud samme dag faktureres man den fulde behandlingspris.

Jeg forventer desuden, at du som kunde, har læst det tilsendte info vedr. permanent makeup og derfor er fuldt indforstået med de kontraindikationer, risici og forholdsregler der angår permanent makeup. Såfremt man møder op til sin behandling med følgende nævnte kontraindikationer uden at have oplyst mig det ved forudgående samtale med mig, vil man blive opkrævet behandlingens fulde beløb, uden undtagelser, uagtet at behandlingen ikke kan gennemføres:

Såfremt at aflysning sker fra min side, vil jeg naturligvis gøre mit yderste for at finde en ny tid hurtigst muligt.